|
Progenia- operacja górnej i dolnej szczęki |
| Autor |
Wiadomość |
pol_150
Pacjent
|
Wysłany: 2010-07-30, 12:59
|
|
|
nena_milka daj znać jak po tych zabiegach czy coś pomogły a ile czasu po operacji jesteś ?
powodzenia dla reszty operowanych |
|
|
|
 |
kamzelka
Pacjent

|
Wysłany: 2010-07-30, 14:19
|
|
|
| A propos zabiegów, masaży... Ja po pierwszej operacji zażyłam serię 10 masaży twarzy. Efekt - mniej napięta twarz, bardziej ruchoma (mięśnie), większa swoboda w ruchu, mowie, ładniejsza mimika... Poza tym to mega przyjemne uczucie. Po pierwszym masażu, pani która je robiła, powiedziała mi, że miałam bardzo zbite mięśnie... Polecam. To działa!!! |
|
|
|
 |
charonio
Pacjent ExPr0-Kokiet

|
Wysłany: 2010-07-30, 16:35
|
|
|
| Franko napisał/a: | | i bolało, a lubię gdy boli ;P |
| zulusek17 napisał/a: | | Franko, to jakiś taki fetysz już masz może :p trzeba Ci mężczyzny, a nie kobiety hehehe;p |
No nie mogę xD Padłem, leżę i kwiczę xD Taa, zdecydowanie chłopa Ci trza, jeśli chcesz by bolało... xDDDD |
_________________ góra ceramika 01.09.2008, dół metal 26.11.2008
Ortodonta: dr Wyszomirska
Chirurg: dr Wiśniewski
Operacja: 16.09.2009
Koszta: 24445 PLN-,
http://picasaweb.google.com/progenicy/Charonio# |
|
|
|
 |
grom085
Pacjent
|
Wysłany: 2010-07-30, 16:51
|
|
|
Witam
Również mam progenie i mam zamiar wybrać się na konsultację do Gdańska. Noszę aparat stały i mam już prawie całkiem wyprostowane zęby. Był ktoś może na konsultacjach bądź był operowany w Gdańsku ? Jeśli tak proszę o kontakt najlepiej na gg 8333515. Byłbym wdzięczny za informację jak to wygląda w Gdańsku i jaki lekarz jest wart polecenia.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
kasztanowa
Pacjent człowiek ze wsi

|
Wysłany: 2010-07-30, 18:48
|
|
|
No cóż! Oficjalny, lakoniczny sms ok. 17. godz. od Dorci: "Żyję.". Po mojej prośbie napisania czegoś więcej dowiedziałam się, że "chyba dobrze poszło", nie ma siły pisać i śpi. Niech śpi |
_________________ "Jeśli jesteś dobrą piłką, to im silniej cię uderzą - tym wyżej się wzniesiesz."
| progenia, niedorozwój szczęki, zgryz otwarty całkowity
| operacja: dwuszczękowa (LF I+BSSO), Wrocław, 21.12.2010
| ort: B.W.
| aparat: górny-XI'08, dolny-III'09 |
|
|
|
 |
charonio
Pacjent ExPr0-Kokiet

|
Wysłany: 2010-07-30, 18:53
|
|
|
| kasztanowa napisał/a: | No cóż! Oficjalny, lakoniczny sms ok. 17. godz. od Dorci: "Żyję.". Po mojej prośbie napisania czegoś więcej dowiedziałam się, że "chyba dobrze poszło", nie ma siły pisać i śpi. Niech śpi |
Taaa, dostałem równie rozbudowaną wypowiedź.. W ciągu tych trzech dni przed dostałem od Niej pewnie z 50 smsów, musiałem usuwać co chwile jakieś, bo zapchała mi skrzynkę, a teraz takie krótkie . |
_________________ góra ceramika 01.09.2008, dół metal 26.11.2008
Ortodonta: dr Wyszomirska
Chirurg: dr Wiśniewski
Operacja: 16.09.2009
Koszta: 24445 PLN-,
http://picasaweb.google.com/progenicy/Charonio# |
|
|
|
 |
kamzelka
Pacjent

|
Wysłany: 2010-07-30, 20:59
|
|
|
| grom085 napisał/a: | Witam
Również mam progenie i mam zamiar wybrać się na konsultację do Gdańska. Noszę aparat stały i mam już prawie całkiem wyprostowane zęby. Był ktoś może na konsultacjach bądź był operowany w Gdańsku ? Jeśli tak proszę o kontakt najlepiej na gg 8333515. Byłbym wdzięczny za informację jak to wygląda w Gdańsku i jaki lekarz jest wart polecenia.
Pozdrawiam |
Broń Boże Gdańsk!!! Jedź do stolicy. Lindleya lub Szaserów.
W Gdańsku nie umieją operować progenii. Nie mają sprzętu, specjalistów... |
|
|
|
 |
Rentboy
Pacjent
|
Wysłany: 2010-07-31, 02:30
|
|
|
| kamzelka napisał/a: | | grom085 napisał/a: | Witam
Pozdrawiam |
Jestem 4 tyg po operacji w Gdańsku.
2 tyg po mnie też się operował ktoś z forum (nie pamiętam nicka)
to już nie te czasy sprzed 4 lat gdzie nie mieli żadnego lekarza ze specjalizacją.
Zrobisz jak zechcesz, ale ja jestem zadowolony z wyboru. Jeśli chcesz się czegoś dowiedzieć to służę pomocą na gg 6995224. |
|
|
|
 |
nena_milka
Pacjent ex-pro
|
Wysłany: 2010-07-31, 08:31
|
|
|
| Cytat: | nena_milka daj znać jak po tych zabiegach czy coś pomogły a ile czasu po operacji jesteś ? |
Na pewno się odezwę. We wtorek minie już 8 tygodni zapewne pojawi się nowa seria fotek z okazji tej rocznicy, ale już nie widzę większych zmian. Ale sami zobaczycie;]
A tak w ogóle to od dzisiaj przechodzę na dietę Przed operacją ważyłam 57kg, miesiąc po operacji 53kg a teraz ważę 60!!!! Zaczęłam sobie bardzo dogadzać jak już zaczęłam jeść normalnie;] pierwszy kebab był boski Ale nic to, od dzisiaj kiełki i basen;] pozdr |
_________________ Progenia,
początek leczenia kwiecień 2007
operacja dwuszczękowa Wroclove 08. 06. 2010
http://picasaweb.google.c...ka?locked=true# |
|
|
|
 |
chiana
Pacjent
|
Wysłany: 2010-07-31, 10:32
|
|
|
No ja też dostałam wczoraj sms-a, od Dorci, że żyje;D, ale już dzisiaj się rozpisała, wczoraj nie za ciekawie się czuła bo wymiotowała, ale dzisiaj jest lepiej, nawet zdjęcia dostałam, ślicznie wygląda, jak mała dziewczynka i nosek ma śliczny, w sumie jest trochę spuchnięta, ale jak to wszytsko poschodzi to będzie pięknie;D
[ Dodano: 2010-07-31, 10:34 ]
A ja od dwóch dni mam jedno oko spuchnięte;/, w sumie pewnie dlatego, że jedna płytka była pod oczodołem, ale mam nadzieje, że to szybko zejdzie. |
_________________ Wada: Progenia, niedorozwój szczęki.
Szpital: Opole.
Operacja: 02.02.2010r. - dwuszczękowa
Etap: Aparat od 02.10.2008
Orto: Wrocław - dr J.M. |
|
|
|
 |
Renesens
Pacjent exprogeniczka
|
Wysłany: 2010-07-31, 10:40
|
|
|
| chiana napisał/a: | | A ja od dwóch dni mam jedno oko spuchnięte;/, w sumie pewnie dlatego, że jedna płytka była pod oczodołem, ale mam nadzieje, że to szybko zejdzie. | ja po wyciągnięciu płytek nie mogłam w ogóle lewego oka na początku otworzyć. Ale w sumie szybko zeszło, po tygodniu jak wychodziłam to byłam już tylko lekko spuchnięta pod okiem. Siniak utrzymywał się prawie dwa tygodnie.
ale może Tobie zejdzie szybciej cierpliwości |
_________________ Wada: progenia,retrognacja + rozszczep wargi i podniebienia
Operacja:dwuszczękowa
Data: 30.06.2009r.
Usunięcie płytek: 11.03.2010r.
Szpital Dzieciątka Jezus w Warszawie przy ul. Lindleya 4
Chirurg: K. Walerzak
http://picasaweb.google.com/progenicy |
|
|
|
 |
kamzelka
Pacjent

|
Wysłany: 2010-07-31, 10:58
|
|
|
| Rentboy napisał/a: | | kamzelka napisał/a: | | grom085 napisał/a: | Witam
Pozdrawiam |
Jestem 4 tyg po operacji w Gdańsku.
2 tyg po mnie też się operował ktoś z forum (nie pamiętam nicka)
to już nie te czasy sprzed 4 lat gdzie nie mieli żadnego lekarza ze specjalizacją.
Zrobisz jak zechcesz, ale ja jestem zadowolony z wyboru. Jeśli chcesz się czegoś dowiedzieć to służę pomocą na gg 6995224. |
A to przepraszam... Moje informacje faktycznie sięgają okresu sprzed 4-5 lat...
Kto Cię operował? Niekra? |
|
|
|
 |
grom085
Pacjent
|
Wysłany: 2010-07-31, 13:17
|
|
|
No własnie gdzieś też tak słyszałem od znajomej, że ktoś tam miał operację w Gdańsku i jest zadowolony. Byłem w tym tyg na Nowogrodzkiej i lekarz też stwierdził, żebym poszukał czegoś bliżej. Do Gdańska mam godzinkę drogi a do Warszawy jadę 10 godzin w jedną stronę więc chciałem zasięgnąc informacji jak to wygląda w Gdańsku |
|
|
|
 |
Rentboy
Pacjent
|
Wysłany: 2010-07-31, 14:49
|
|
|
| kamzelka napisał/a: |
A to przepraszam... Moje informacje faktycznie sięgają okresu sprzed 4-5 lat...
Kto Cię operował? Niekra? |
Tak, dr.Niekra, ale teraz już ze specjalizacją chirurga szczękowo-twarzowego.
Naprawdę nie mam zadnych zastrzeżeń. Miły personel, zastrzyki z ketonalu do woli. |
|
|
|
 |
AgaLabia
Pacjent
|
Wysłany: 2010-07-31, 16:06
|
|
|
witam po długiej przerwie ...śledze forum ale jakos tak nie mogłam sie zebrać na pisanie Czas nadrobić chyba zaległości.W sumie, to szczerze powiem ,ze tym zablokowaniem picasy obudziliscie kilka zaspanych forumowiczów ( w tym mnie)W sensie wielu sie teraz loguje choćby po hasło ale może sie rozkreca i beda pisac wiecej ( w tym ja);)
Jestem bardzo ciekawa jak opercja Dorci. Bardzo czekałam, własnie na Dorciowa operejszyn . Mam bardzo podobną wade po odmaskowaniu .Jestem niezmiernie ciekawa efektów:). Ja kłade sie w na stół pod koniec roku .Bede operowana w Łodzi przez prof.Kozakiewicza .
no i plis o hasło na picase |
_________________ progenia
termin rozpoczecia leczenia : lipiec 2009.
ortodonta M.Wilk
chirurg prof. M.Kozakiewicz
szpital: WAM (Łódź)
termin operacji : chyba w tym roku |
|
|
|
 |
|
|