co? gdzie? kiedy? ogłoszenia pasaz czat strona główna forum poczta dentonet
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
agapurin
Autor Wiadomość
wioletka155
Pacjent

Wysłany: 2010-07-30, 00:12   agapurin

witam, czy mogę brać AGAPURIN na zaplaenie dziasla?w ogole bol zeba itd, bo to w zasadzie jedyny antybiotyk, po ktorym nie mam grzybicy:( Czy on nic mi nie da na zab?

bea 
Lekarz Stomatolog
nikt

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2010-08-02, 18:44   

http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=60
pytasz o ten lek ?
To nie jest antybiotyk , poza tym na "ból zęba" nie wypisuje się antybiotyku tylko leczy ząb . A w ogóle to chyba antybiotyki wydaje sięz przepisu lekarza i nie polecam samemu się nimi leczyć ;)
Może opisz dokładniej swój problem - wtedy jest szansa że pomożemy . Co boli ząb ,dziąsło ... ?

jan2420
Pacjent

Wysłany: 2010-08-02, 19:54   

przyłączam się do tematu

wioletka155
Pacjent

Wysłany: 2010-08-02, 22:51   

tak , mam na mysli ten wlasnie lek. Wiem ze nie pisze nic o zębach, ale moze akurat:)
Leczę zęba kanalowo, moj dentysta wybyl na urlop. Bol jest nie do zniesienia, a on powiedzial mi ze jesli mam w domu jakiś antybiotyk to mam zazywac, i bol powienien ustąpic. Ponadto pod jednym zebem ktory bedzie leczony tez kanalowo mam rope na sto procent, widac ja na rtg i w goleol wszytskie objawy zapalenia, wiec antybiotyk bylby niezbedny na oba problemy:-(

bea 
Lekarz Stomatolog
nikt

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2010-08-02, 22:53   

Ten lek nie jest antybiotykiem, nie sądzę żeby mógł Ci pomóc. Idź do innego lekarza.

wioletka155
Pacjent

Wysłany: 2010-08-02, 23:03   

ok dziekuje, więc chyba do rodzinnego pojde po samą receptę, bo do stomatologa chodze prywatnie , ale jego nie ma az do 10 sierpnia, a bol czasem w tym leczonym kanalowo jest po psortu koszmarny.
Nie wiem dlaczego, ale leczylam juz jeden kanalowo, dolna siodemkę, ktora do tej pory boli... lekarz zastanawia się co z nią zrobic, bo powinna juz przestac bolec, nie widac tez powaznych zmain, a wciaz boli. Jak go leczylam bol byl taki ze przy malym stuknięciu wychodzilam z siebie. Ketonal forte nie działal. Nie mogłam soac, bo ilekroc zamykalam buzie i ząb gorny stuknąl o ten dolny ból wyrywal mnie z lozka. To bylo straszne:-(
teraz drugi zab i zaczyna się to samo... czy to znaczy ze kazdy tak bedzie mi reagowal ?
Przy okazji jak wspominam o tym juz niby wyleczonym zalaczam zdjęcie RVG. Doradzano resekcje wierzchołka-czy jakos tak, ale lekarz mowi ze blisko korzenia biegnie nerw i on troche się boi, mowi ze jeszcze poczekamy. Co myslicie? Dlaczegp tak jest?on boli przy stukaniu, dotykaniu itd, bol nasila się nocą.

001.jpg
Plik ściągnięto 39 raz(y) 212,12 KB

jan2420
Pacjent

Wysłany: 2010-08-03, 18:41   

i Wy mi każecie iść do dentysty? aktualnie mnie nie boli juz nic a na samo czytanie o kanałowym mam gęsią skórkę

Magda012 
Asystentka Stomatologiczna
Higienistka

Wysłany: 2010-08-03, 20:27   

jan2420 napisał/a:
i Wy mi każecie iść do dentysty?

To twoje zdrowie, twoje życie sam decyduj i nie zadawaj pytań jak i tak wiesz najlepiej .

wioletka155
Pacjent

Wysłany: 2010-08-03, 22:14   

a mi nadal nikt nie pomógl:(

izaa
Lekarz Stomatolog

Wysłany: 2010-08-03, 22:25   

wioletka155 napisał/a:
bol nasila się nocą.

zrób zdjęcie opg [potocznie panorama]

Odpowiedz do tematu