Postautor: Magda » 25 maja 2004, 15:47
uff, wlasnie skonczylam lekture calego watku, troche mi sie w glowie koluje ... . Mam pytanko, wiem, ze sie ono pojawilo juz nie raz, ale wprost odpowiedzi nie znalazlam. Chodzi oczywiscie o pieniadze.Rozumiem, ze koszt calego implantu, generalnie sklada sie z dwoch czesci: zabieg wszczepienia implantu + implant, oraz drugi nazywany tutaj praca protetyczna (czy dobrze rozumiem, ze chodzi tu o koszt lacznika oraz tego ladnego nowego zabka ?). Jesli jest tak ja to zrozumialam, to czy ktos z Was moglby mi objasnic slowa pani doktor, ktora powiedziala, ze obie czesci zabiegu (implant + protetyka) wykonuje w sys. Branemarka. Rozumiem, jak sie ma Branemark do implantu, ale nie bardzo jak sie ma do tego drugiego etapu. (czy chodzi tutaj o ten slawny lacznik ?).Po drugie, ile kosztuje taki CALY zabieg (implant, lacznik, abutment, koronka i pewnie jeszcze inne cudenka). Nie chodzi mi oczywiscie o kwote co do grosza, wiem ze to zalezy od kliniki, ale przeciez musi byc jakis uczciwy, rynkowy przedzial cenowy.Cena ktora mi przedstawiono w warszawie, powolujac sie na to, ze calosc ma byc wykonana w systemie Branemarka, rzekomo najlepszym, wynosi 6 000 pln.Czy to jest cena rynkowa dla tego typu implantu ??Z gory dzieki, za wszelkie informacje.