Iga, ja na pewno nic nie poradze, ale trzymam kciuki, by wszystko sie dobrze ukladalo, zaufaj temu lekarzowi, przeciez na pewno wie, co robi , zreszta pytaj na kazdej wizycie co i po co, w koncu slono pewnie za to placisz
Zadowolona, dziekuje, chyba dusza bylas przy mnie
Wrocilam przed chwilka i zaraz pisze...
Dzisiaj usuwanie kamienia, piaskowanie, zdjecie = 190 zl
Bylo ok, nic nie bolalo, momentami tylko nieprzyjemnie, stomatolog przyjemna, bardzo konkretna, odpowiedziala na wszystkie moje pytania. Jedyne pocieszenie to,ze do usuniecia mam tylko jednego zeba

. No,ale opisuje dalej:
do kanalowego -chyba 8 zebow (leczenie jednego kolo 250 zl)
usuniecie- 1 zab (100zl)
korony -kolo 8 - beda porcelanowe, bo na cerkon bym nie wydolila finansowo...(korona 500zl)+wklady
most - sztuk 1 (tez troche, nie pamietam)
wizyta u paradontologa (wybaczcie jesli przekrecialam nazwe)- stan zapalny w jednym zebie, choc lekarz powiedziala,ze na pozor wyglada dobrze,ale na zdjeciu fatalnie, czesciowy zanik kosci ( pewnie bedzie sporo)
no i do zwyklego leczenia - sztuk kilka, czyt. cala szczeka poza 1,2,3,(4) na dole i gorze
podniesienie zgryzu, bo nie ma miejsca na 2 zeby
suma sumarum...= 11 tysiecy
to cena zawyzona troche, lepiej policzyc wiecej niz potem sie zdziwic, powiedziala pani doktor, do tego bedzie rabat na korony, wklady, most- ok 10-15% , wiec pewnie zamknie sie w 8-9 tys.
Coz za wspaniala sroda- na wlasne zyczenie, przez wlasna glupote i doswiadczenia dziecinstwa...
Kolejna wizyta w ten piatek - usuwanie 4 gornej a potem juz 2-3 razy w tyg ...
Hmm ciekawe czy ktos z was, jakis lekarz tutaj moze oszacowac ile to zajmie czasu?ile miesiecy?????zapomnialam zapytac...
Jak sie pewnie domyslacie , w zbyt duzym szoku jestem,zeby napisac dzisiaj cos jeszcze
Staje przed lustrem i patrze na zeby - piekny, bialy przod, teraz po piaskowaniu gladziutkie az blyszcza, tak zaluje ,ze tak sie zaniedbalam.
No to teraz pora poszukac sposobu na zdobycie tych kilku tysiaczkow
Rozloza mi wszystko na raty, pocieszajace...
Ciesze sie,ze tam trafilam, jestem dobrej mysli, choc drze na mysl o przyszlosci, ale pierwsza wizyta juz za mna
Pozdrawiam
[ Dodano: 2007-01-17, 12:29 ]
Ach, sluchajcie, pytania rodza mi sie z minuty na minute.
Jesli nie we wszystkich miejscach, gdzie beda korony trzeba robic wklady to jak to jest?Zeby zrobic korone to trzeba zab usunac i wstawic sztuczny na wkladzie, dobrze rozumiem?
To dlaczego lekarz powiedziala mi,ze "na szczescie ma pani tylko 1 zeba do usuniecia" (tam bedzie pozniej most) Jak to jest z tymi koronami?Zeby te 8 koron zrobic to trzeba usunac te 8 zebow...czy ja cos zle rozumuje?