VI Kurs Warszawski , organizator S+M Dental Firm
24,25 10
Prof. Pawlicka- Ładnie , prosto i logicznie opowiedziała nt płukania kanałów korzeniowych- niby podstawy endo ale czasem dobrze posłuchać jeszcze raz czegoś co się zna - wyłapałam kilka interesujących mnie szczegółów .
Prof .Suliborski- Opowiadał o okluzji - w sumie chyba 3 godziny - w końcu zrozumiałam o co w tym chodzi , wyjaśnił pojęcia , definicje , zasady prawidłowej okluzji . Podobało mi się bardzo .
Dr Maciej Kuźmiński - "żastosowanie fal ultradźwiękowych w endodoncji" - opowiedział o całości sprzetu (z mikro włącznie ) , o ultradźwiekach w całej stomatologii ze szczególnym uwzględnieniem endodoncji . Bardzo solidnie przygotowany wykład choć moim zdaniem mogł być bardziej "skompresowany "
Dr Łęski - reendo - ciekawy wykład choć czasem się z doktorem nie zgadzałam ,ale co tam..nie będę się kłócić o drobiazgi
Moim zdaniem ,pochodzący z tej samej kliniki wykładowcy mogli nieco porozumieć sięw kwestii swoich wykładów - "oczywiste oczywistości" powtarzali po sobie - ileż razy można słuchać tego samego , czasem powtarzały się nawet slajdy
Dr Jacek Ciesielski - marketing i aspekty prawne - niestety nie wytrwałam do końca - po informacji że asystentka stomatologiczna moze ekstirpować miazgę , znieczulać ,zakładać wypełnienia itp... wyszłam

Część dot . marketingu bardzo ciekawa .
Prof.Konopka - ciekawy ,wyczerpujący ( w pozytywnym sensie) wykład nt alergii w jamie ustnej. Bardzo profesjonalny, wykładowca mówił a nie czytał slajdy, wiele się dowiedziałam . Wielki plus .
Dr Pietruska - chirurgi plastyczna przyzębia - dla mnie jako laika - wykład mało zrozumiały , nudziłam sie,choć naprawdę próbowałam słuchać .
Dr Pietruski - ciekawie opowiadał o okluzji i jej odbudowie ort-prot. Pokazał fajne przypadki . Polecam dla osób zajmujących się leczeniem zespołowym i skomplikowanymi odbudowami protetyczno - impl .
Nie wypowiem się o wykładzie duetu Żarow -Jurczyński - musiałam iść na pociąg. Uważam za bardzo nie w porządku że dopiero na kursie poinformowano nas o zmianie kolejnośći - był to dla mnie ważny wykład

, żałuję że nie mogłam zostać .
[ Dodano: 2009-10-25, 23:39 ]Catering bardzo ok -pić i jeść dali

, obsługa grzeczna

"Mężczyzna musi wybudować dom, posadzić drzewo i spłodzić syna. A ty, kobieto, potem sprzątaj, podlewaj, wychowuj..."