w ksppsie przy prowadzeniu dokumentacji to miałem na myśli trzy pola do w których można wpisać praktycznie wszystko pola wywiad, badanie, rozpoznanie w module wizyty. Ale osobiście to bym tego programu nie wykorzystał w prywatnym według mnie nie należy mieszać nfz-tu z prywatnym. To jest moja osobista subiektywna opinia.
A teraz o różnicach pomiędzy programami. objętość folderu w którym mam ksgabinet na dzień dzisiejszy wynosi 2GB, kspps 200mg. Wymagania systemowe dla ksgabinet to 1GB
Aktualizacja ksgabinetu wszystkie patche po kolei(nie możesz minąć żadnego). Aktualizacja kspps jeden ostatni patch (przynajmniej tak mi w nfzecie mówili, jeżeli się
mylę to proszę o poprawę)
Ergonomia pracy w obu programach jest porównywalna. w Ksppsie bym dodał ustawienia daty i parę skrótów klawiszowych. w Ksgabinecie poprawiłbym kody rozpoznania chorobowego i dziwne cyfry 3.4.
Ksgabinet wspaniale się sprawdza przy wielu miejscach wykobywania usług. O ksppsie na ten temat mało wiem bo akurat mam tam tylko jedno miejsce.
A teraz moja rada: Jaki byś program nie wybrał poproś kogoś kto na nim już pracuje żeby ci zainstalował i skonfigurował, wpisywanie pacjentów jest już w miarę proste. Wykonuj w miarę często archiwum bazy danych bądź kopię bezpieczeństwa zależnie od tego jaki program wybierzesz