W policzkowym beton , ale doginałem dziubałem i po 30 minutach jakoś przeszedłem do apexu.
w językowym po godzinie doginania i nic jak na zdjęciu.
jak myslicie bez mikro da rade? macie jakieś patenty? Dystalnego narazie nie tknąłem.
Jacek
Czemu nikt tego nigdy mi nie powiedział i nie napisał?Po pierwsze nie zaczynać w trzonowcach dolnych od kanałów policzkowych tylko od językowych. Ponieważ są "prostsze" i jeżeli się łączą to policzkowy wchodzi pod większym kątem do językowego i po opracowaniu językowego policzkowy nagle staje się drożny
LUBIĘ TO!!!!!! DZIĘKITu nie mikro jest drogą do sukcesu. Tylko strategia.
Po pierwsze nie zaczynać w trzonowcach dolnych od kanałów policzkowych tylko od językowych. Ponieważ są "prostsze" i jeżeli się łączą to policzkowy wchodzi pod większym kątem do językowego i po opracowaniu językowego policzkowy nagle staje się drożny (a w szóstkach dolnych mezjalne łączą się w 50%, a siódemkach w 75%).
Po drugie. Musisz najpierw poszerzyć ujścia kanałów i 1/2 do 2/3 dokomorowych części kanału (tzw flaring), dopiero wtedy idź do wierzchołka.
Tak masz stopień w językowym i cały czas go powiększasz bo nie dajesz szansy na inne wejście pilnikiem. Spraw aby pilnik wchodził tak jak zielona linia, a problemy znikną.
No i koferdam ( tak dla zasady )
Gatesy 4-3-2 następnie 08/30 ile wejdzie i następnie 06/25 na do połowy z silnym wymiataniem na zewnątrz.rtmssht1, czym byś prostował ten kanał ?
Na stopniu pilnik będzie się opierał jak o ścianę. Czyli nie będzie się kleił (tzw opór bierny). Wtedy trzeba poprawić jeszcze dostęp (flaring) i zagiąć pilnik 15 lub 10 i próbować ustawić to zagięcie w kierunku przypuszczalnego przebiegu kanału. Wykonujemy ruchy góra-dół obracając nieznacznie pilnik w palcach w lewo lub w prawo - jeżeli pilnik gdzieś się „przyklei” to odnaleźliśmy światło kanału.Napisz jeszcze jak w przypadku stopnia już zrobionego czy via falsa czujesz w którym miejscu to jest i jak znajdujesz prawidłowy?
Endostar E5a 08/30 jakie narzędzie? Możesz coś konkretnego polecić?
a czy przy takim postępowaniu nie ma ryzyka ze tymi gatesami właśnie zrobimy stopień ?Gatesy 4-3-2 następnie 08/30 ile wejdzie i następnie 06/25 na do połowy z silnym wymiataniem na zewnątrz.rtmssht1, czym byś prostował ten kanał ?
Nigdy mi się jeszcze nie udało zrobić gatesem stopnia.a czy przy takim postępowaniu nie ma ryzyka ze tymi gatesami właśnie zrobimy stopień ?
tak wprowadzam trzymając w rączkachjacek79, jezeli sobie nie radzisz to odeślij do kogoś lepszego bo juz niewiele tego zeba zostanie. A jak cchcesz próbować jeszcze to wprowadzaj inaczej narzedzie. Tak jak na foto.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 18 gości
O nas Dentonet - Internetowy Serwis Stomatologiczny.
Pierwszy, największy i najpopularniejszy stomatologiczny portal w Polsce.
Powstał w połowie 2000 roku, a swój debiut miał na wystawie CEDE w Łodzi we wrześniu 2000 roku.