Hej

ostrzegam wszystkie asystentki, które planują jechać do Wielkiej Brytani i pracować na stanowisku asystentki albo higienistki stomatologicznej aby sprawdziły daną przychodnię ( klinikę) w której chcą pracować bo ja zostałam oszukana. Miałam pracować w klinice w Londynie. Byłam w marcu tego roku na rozmowie kwalifikacyjnej zaproponowali bardzo dobrą stawkę 8£ na godzinę na pełen etat praca. Bardzo się ucieszyłam z tej wiadomości. Wróciłam do domu do Polski po rozmowie kwalifikacyjnej. Powiedziano mi że mam się uzbroić w cierpliwość bo przychodnia jeszcze nie prosperuje muszą jeszcze załatwić ostanie szczegóły i formalności. Po pewnym czasie zadzwoniono do mnie że mam się szykować i przyjeżdżać do UK bo już pracują klinika zaczęła na siebie zarabiać, mają dwuch lekarzy obsadzonych i czekają na mnie. Pojechałam 20 maja i się przeraziłam co zostałam ani lekarzy ani rejestracji pacjentów, zaproponowali mi stawkę 4£ na godzinę, pracę na pół etatu, miałam pracować nie jako asystentka czy higienistka ale w rejestracji na pół etatu. Pokój który wynajmowałam w UK był bardzo drogi bo 100£ na tydzień . Z tej kwoty którą mi klinika zaproponowała bym tylko opłaciła mieszkanie a żyła powietrzem. Mieszanie u których wynajmowałam pokój okazali się kolejnymi oszustwami ponieważ obiecano mi że pokój w którym bandę mieszkała jest tak urządzony ze jest tv, nowe łóżko, szafa, komoda, programy polskie a się okazało że tylko stało łóżko popsute i stara komoda z popsutymi szufladami i nie domagające się drzwi od pokoju. Właścicielka była na tyle beszczelna że grzebała mi w moich rzeczach osobistych i ubraniach.
[ Dodano: 2015-06-03, 14:13 ]Proszę wszystkie asystentki, które wybierają się do UK do pracy aby nie pracowały u Polaków w polskich klinikach bo są wszyscy oszustami ja wróciłam do Polski i teraz szukam pracy w Polsce . Życzę wszystkim aby nie doświadczyły tego co ja. Nie mam szcześcia w życiu.
[ Dodano: 2015-06-03, 14:18 ]Polak w UK utopi Polaka w łyżce wody. Brak słów.