Centrum Szkoleniowe DSI Face-Clinic, ul. Łuczek 4, Warszawa / 2019-08-31
590 zł brutto
w stomatologii. są tacy co tego jeszcze nie pojęli.wizz pisze:przypicowac, zamaskować , może wytrzyma kilka lat ważne żeby było "będzie pan zadowolony" .
nie prawda. na dodatek są przyczyną wielu komplikacji zwarciowych, niezwykle istotnych dla chcących wykonać odbudowę protetyczną, taką sensu stricto. obserwuję to niemalże codziennie. widzę, że zwarcie kompozytowe jest wciąż na topie.optimal pisze:Odbudowy pow. okluzyjnych kompozytem odpowiednio spreparowanym i starannie wykonanym spełniają swoje zadanie wiele lat
otóż to. tylko czy dowiaduje się o tym od wirtuozów kompozytu ? wątpię. popieram także Twój myślenia, że harce kompozytowe nie są docelowe.optimal pisze: pacjent dodatkowo dowiaduje się , przynajmniej powinien , od swojego lekarza jaka opcja jest ostatecznym rozwiązaniem i ma w cholerę czasu by sie przygotować do tego wydatku.
JacekW pisze:kto się zna widzi różnicę.
wizz pisze:JA jestem z planety europejskiej rozsądnej stomatlogii
Wy zaczynacie być z planety dentystycznego Mcdonalda- przypicowac, zamaskować , może wytrzyma kilka lat ważne żeby było "będzie pan zadowolony" .
Kaska wzieta , można się grzać przy grillu "bycia najzajebistszym dentem w powiacie"
chilli pisze:To wszystko wynika ze zrozumienia tematu,jak ktos zrozumie .to pojmie dlaczego zaczynamy od kompozytu.
wizz pisze:To co wy produkujecie z kompozytu jako prace dożywotnia robiąc to na oko i na kalkę ja robię sobie porządnie w artykulatorze gdzie technik ustawia mi wad up w zgryzie konstrukcyjnym po deprogramacji iCR
Przenosze to mock upem do ust pacjenta i pozwalam mu chodzić jakiś miesiąc
Czyli robię to samo co wy tylko dokładniej i
A potem robię to samo w ceramice
Jaka jest przewaga - to ze wasz kompozyt nawet najstarszy za 1 rok bedzie miał wytarte szczyty guzków i prowadzenie stanie sie beznadziejnie płaszczyznowe
Ale wam kois wmówił ze tak jest dobrze
A nie jest
A dlaczego joklu twoi pacjenci nie trafia gdzie indziej ??
Bo nie widza różnicy
Jak ktos jeździ Dacia to wydaje mu sie ze to fajne auto i nie szuka zmian
[ Dodano: 2014-08-07, 21:46 ]
Ty musisz korygować i kalkowac swoje prace
Po co ??? Zeby je dopasować bo ich "luz technologiczny tego wymaga"
Moja ceramika jest tak zrobiona (zaprojektowana przeze mnie i mojego technika ) ze nie musze jej kalkowac - ona musi pasować
Nawet jesli po przymiarce mam wrażenie ze prowadzi guzkowo to po 2 dniach wyglada tak jak dokładnie chce (prawda jacku ????)
Jesli nie pasuje tzn ze ja popełniłem błąd w planowaniu
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości
O nas Dentonet - Internetowy Serwis Stomatologiczny.
Pierwszy, największy i najpopularniejszy stomatologiczny portal w Polsce.
Powstał w połowie 2000 roku, a swój debiut miał na wystawie CEDE w Łodzi we wrześniu 2000 roku.