Centrum Szkoleniowe DSI Face-Clinic, ul. Łuczek 4, Warszawa / 2019-08-31
590 zł brutto
thunder pisze:dieta to nie wszystko
co ze stylem życia ??? zrezygnujesz z samochodu , telefonu , książek , pracy ortodonty , hobby jakim się pasjonujesz ???
bea pisze:Ogólne założenia tej diety mi się podobają, tylko... nie do końca łapię szczegóły. Wydaje mi się ze nasiona są mniej przetworzonym produktem niż kasza i chyba bardziej prawdopodobne, że były składnikiem diety pierwotnej. Qwert, dlaczego kasza lepsza od nasion?
qwert pisze: jest silnym alergenem.
jego rolą jest magazynowanie subst. odzywczych dla zarodka ptaka, ale także obrona przed mikroorganizmami, stąd zawiera szereg białek, któe są z założenia toksyczne:
qwert pisze: Chude mięso!!!!
Opti. opisz swoja diete z dziesiejszego dnia. albo kto chetny? przeanalizujemy jej kalorycznosc i ewntualne niedobory. sa odwazni?:)
izaa pisze:Diabeł tkwi w szczegółach. Białko jajka owszem jest toksyczne ale surowe i nigdy nie należy takowego jeść. Forma ścięta jest ok.
izaa pisze:
izaa pisze:Ja jestem na diecie niskowęglowodanowej i niskobiałkowej od prawie roku, nie tylko ja ale i moja rodzina i wszyscy ozdrowieliśmy i schudliśmy.
Problem współczesnej dietetyki polega na lansowaniu węglowodanów [i nie ma tu znaczenia, czy one są proste czy złożone] jako dominujących w diecie, to zawyża poziom insuliny na stałe, a ponieważ wszystkie hormony zależą od siebie jak naczynia połączone, to uruchamia całą lawinę chorób cywilizacyjnych.
izaa pisze:Tu się nie zgadzam.
Jedliśmy głównie szpik i podroby. To jest najcenniejsze, ma najlepszy skład białka i witamin.
raszefka pisze:Musli (rodzynki, suszone banany, ananasy, daktyle, kokos, papaja, orzechy laskowe, pekana (?), migdaly, nasiona dyni, płatki owsiane, pszenne, jeczmienne, cukier, aromaty, konserwant) - 4 łyżki, łyżka otrąb owsianych, łyżka prazonego amarantusa, 5 łyżek odtluszczonego jogurtu naturalnego.
znów węglowodany:(raszefka pisze:Przedwczorajsza jagodzianka
raszefka pisze:200 poledwiczek z kurczaka
raszefka pisze:w marynacie miodowo-oliwno-limonkowo-czosnkowo-tymiankowej
raszefka pisze: korniszonki, 2 plastry marynowanej papryki
raszefka pisze:4 wafle ryzowe
raszefka pisze:
raszefka pisze: litr kefiru,
chemiaraszefka pisze: pół litra coli zero
raszefka pisze:, pół litra wody,
raszefka pisze: dwa kubki kawy roz. z mlekiem
bbasia pisze:raszefka masz bardzo urozmaicony sklad posilkow podoba mi sie:))
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości
O nas Dentonet - Internetowy Serwis Stomatologiczny.
Pierwszy, największy i najpopularniejszy stomatologiczny portal w Polsce.
Powstał w połowie 2000 roku, a swój debiut miał na wystawie CEDE w Łodzi we wrześniu 2000 roku.